KSO Glorieux Sint-Bernarduscollege Technisch Instituut O.L.Vrouw Vrij Technisch Instituut Sint-Lucas Vrij Landelijk Instituut Oudenaarde
  Home
 
   

ICT nieuws en info

 

ICT
Negende ICT-praktijkdag
bericht (463) van webbeheerder (03-09-2006, 12:21) - ICT
 

De negende ICT-praktijkdag gaat door op maandag 4 december 2006 in de Erasmushogeschool te Brussel. Er kunnen 600 directies, leerkrachten, ICT-co÷rdinatoren, pedagogisch begeleiders, ... deelnemen. Microsoft Anytime Anywhere Learning en KlasCement organiseren er ICT-nascholingen voor beginners en gevorderden. Er zijn ook sessies voor leerkrachten die nog niet helemaal overtuigd zijn van het nut van ICT maar wel interesse tonen.

Onze lesgevers zijn vertrouwd met ICT in de klas en met nascholingen aan leerkrachten. Ze delen hun ervaring graag met jou.

Zo'n ICT-praktijkdag is niet alleen nuttig omwille van de praktische hands-on workshops en de vele interessante presentaties, maar ook omdat je tussen de twee sessies door kan overleggen met ICT-collega's uit andere scholen of een bezoekje kan brengen aan de ICT-beurs met interessant aanbod voor scholen, leerkrachten en ICT-co÷rdinatoren.

Noteer alvast de datum in je agenda en bezoek regelmatig de website voor meer informatie. Inschrijven kan vanaf 9 oktober.

Website: www.aal.be/events/nationAAL/09Brussel/ictdag.htm

| 2096 hits

 

ICT
Nepbericht over gevaarlijk virus
bericht (462) van webbeheerder (02-09-2006, 20:57) - ICT
 

Verschillende mensen kregen onlangs in hun mailbox een waarschuwingsbericht voor een zeer gevaarlijk virus. Volgens het bericht zou het "Olympische fakkel"-virus verstopt zitten in een e-mail met als bijlage "invitation" of "Uitnodiging" en, indien geopend, zou de worm de hele harde schijf verbranden. Dit zou aangekondigd zijn door CNN en door Microsoft gekwalificeerd als het meest vernietigende virus ooit. Het virus zou door MCAfee ontdekt zijn.

Wees echter gerust. Het gaat hier over een nepmelding of een zgn. 'hoax'. Op zich ongevaarlijk, maar het bericht vraagt om de melding aan zoveel mogelijk mensen door te mailen. Als computergebruikers elkaar op grote schaal via e-mail gaan waarschuwen kan dit voor aardig wat verwarring en overbelasting van het Internet zorgen.

Gewoon negeren dus.

Wil je juiste informatie over virussen of heb je twijfels, neem dan liefst eerst een kijkje op de gespecialiseerde sites zoals bvb www.virusalert.nl/ en www.pc-veilig.nl

| 3197 hits

 

ICT
ICT-eindtermen
bericht (461) van webbeheerder (08-07-2006, 22:58) - ICT
 

We kregen interessant nieuws van de Dienst voor Onderwijsontwikkeling. Het VLOR-advies over de ICT-eindtermen staat op de VLOR-website. Argumenten, visietekst en eindtermen worden door de Vlaamse OnderwijsRaad aanvaard. Dat betekent dat zowat de laatste hinderpaal voor de invoering van leergebiedoverschrijdende ICT-eindtermen voor het gewoon en buitengewoon basisonderwijs en vakoverschrijdende ICT-eindtermen voor de eerste graad gewoon en buitengewoon secundair onderwijs genomen is. Vermoedelijk zal de minister nu het licht op groen zetten en snel naar het Vlaams parlement gaan. Lees het advies ...

| 2542 hits

 

ICT
ICT-tips
bericht (458) van SBC-Info (20-06-2006, 15:35) - ICT
 

Sterk tooltje voor het verkleinen van fotobestanden

Om foto's up te loaden kan Microsoft PowerToy Resize Pictures heel handig zijn. Het verkleint je foto's onmiddelijk in je windowsverkenner. Je hebt geen grafisch programma nodig. Lees ook eens de uitleg die op de website staat. Het kan veel tijd besparen.

Bron: www.e-xperience.eu/nl/nieuws.aspx?id1=114&title=XP%20TIP:%20makkelijk%20foto

Zie ook:

Een alternatief is PixResizer. Dit gratis (freeware) programma is een bijzonder handig programma om foto's te verkleinen en te comprimeren, zodat ze minder plaats innemen op je website en/of ze sneller per e-mail kunt verzenden. De nieuwe bestanden worden opgeslagen in een nieuwe map zodat uw originele foto's intact blijven. Pixresizer kan verschillende manieren gebruiken om een foto te verkleinen. Ook erg handig is de mogelijkheid bestanden direct te converteren naar een ander bestandsformaat en te roteren. Daarnaast zijn batchopdrachten en zwart-wit conversie eveneens mogelijk.

Zie: http://bluefive.pair.com/pixresizer.htm

Lees verder | 5955 hits

 

ICT
ICT Nieuwsbrief van 14 juni 2006
bericht (455) van webbeheerder (15-06-2006, 14:24) - ICT
 

In deze ICT nieuwsbrief:

  1. Springplank: nieuwe publicatie over ICT in het kleuteronderwijs
  2. "Delete Cyberhate"
  3. Klasse maakt stappenplan tegen cyberpesten
  4. Oproep tot indienen van voorstellen voor de Europese e-learning Awards
  5. Vooraankondiging Europese call e-content+
  6. SWIFT-prijs voor Wai-Not

Bron: ICT in het onderwijs

| 1733 hits

 
Vorige >>>

   
 
home   vorig scherm   contact   afdrukken   naar boven